top of page
  • Εικόνα συγγραφέαElena Grg

Πως προγραμματίζεις ένα ταξίδι

Έγινε ενημέρωση: 22 Απρ 2020

Αγαπώ πραγματικά τα ταξίδια, διψάω για εξερεύνηση και είναι απίστευτο το αίσθημα του εθισμού που μου προκαλεί όταν περιμένω να βρεθώ σε ένα νέο μέρος.

Γι'αυτό και κάθε νέο ταξίδι χρειάζεται την απαραίτητη οργάνωση. Και η οργάνωση ξεκινά πολύ πριν την απόφαση του να κλείσω ένα ταξίδι.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ για τα ταξίδια μου.


Καταλύματα

Όσον αφορά τα καταλύματα χρησιμοποιώ 2 ιστοσελίδες:

Το Booking που είναι ιδανικό για την εύρεση διαφόρων τύπων ξενοδοχείων ή διαμερισμάτων. Περιλαμβάνει τα πάντα, εναλλακτικές διαμονές ανάλογα με το budget που έχει ο καθένας. Το Airbnb είναι ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που προτιμώ να μείνω σε ένα άλλο είδος ιδιοκτησίας, όπως ένα ιδιωτικό διαμέρισμα ή βίλα. Το Tripadvisor είναι πολύ χρήσιμο όταν επιλέγετε ένα ξενοδοχείο. Υπάρχουν αρκετά σχόλια για να έχετε εικόνα του που θα πάτε και τι θα συναντήσετε.

Πτήσεις

Όταν πρόκειται για πτήσεις βασικά χρησιμοποιώ το Skyscanner, που είναι το αγαπημένο μου. Ωστόσο, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω όταν πρόκειται για πτήσεις είναι να εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία αεροπορικών εταιρειών, με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε τις προσφορές που συχνά έχουν.

Applications που με βοηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Προσωπικά πριν φτάσω οπουδήποτε ελέγχω τους χάρτες για να καλύψω όσα περισσότερα μέρη μπορώ τριγύρω και να εκμεταλλευτώ το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου.

Οι αγαπημένες μου εφαρμογές: Google Maps. Το χρησιμοποιώ πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να ξέρω πόσο θα με πάρει για να πάω κάπου με τα πόδια ή πώς να φτάσω με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δημιουργώ επίσης τους δικούς μου χάρτες για έναν συγκεκριμένο προορισμό, προσδίδοντας τα μέρη που δεν θέλω να χάσω. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να επισκεφθώ τα κοντινά μέρη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το Maps.me είναι μια εναλλακτική λύση από το Google Maps, για τη στιγμές που δεν έχω σύνδεση στο Διαδίκτυο όπως στην Κούβα. Το Rome2Rio είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή όταν πρόκειται να ταξιδέψετε από το ένα μέρος στο άλλο όταν αυτά τα μέρη δεν είναι πολύ μακριά. Θα συγκρίνει τη διάρκεια και την τιμή των διαφορετικών επιλογών όπως ταξί, τρένα κτλ. Uber, το οποίο γνωρίζετε ήδη πολύ καλά, σωστά;

Συνάλλαγμα

Το Xe Currency είναι μια εφαρμογή μετατροπής νομισμάτων ταξιδιού που λειτουργεί εκτός σύνδεσης και είναι εξαιρετικά βολικό! Η Revolut είναι εξαιρετική στο θέμα του δωρεάν συναλλάγματος!

Έμπνευση

Όταν πρόκειται για έμπνευση...την αντλώ από κάθετη γύρω μου. Είτε από το διαδίκτυο, είτε από ένα βιβλίο, μια μυρωδιά, από άλλους ανθρώπους...

Πριν όμως ταξιδέψω σε ένα προορισμό κάνω πάντα μια έρευνα για το που θα πάω, τι θέλω να δω, να φάω, να αγοράσω κτλ. Χρησιμοποιώ το Instagram για να βρω τα πιο Instagramable μέρη του τόπου που θα επισκεφτώ. Επίσης ψάχνοντας την πόλη που θα επισκεφτείς στο instagram θα δεις stories. Από τα stories θα αντιληφθείς και τι καιρό κάνει, αυτό θα βοηθήσει 2-3 ημέρες πριν ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου. Όσο για εμπειρίες και τα τοπικά tips μου αρέσει να διαβάζω τα travel blogs ! Συνήθως πληκτρολογώ την πόλη που θα επισκεφτώ στο google για να βρω τα καλύτερα άρθρα.

160 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page